tag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post4501723928827675381..comments2023-06-25T12:01:39.174+02:00Comments on Kuchnia Szczęścia: Żydowska penicylina inaczej, czyli żydowskiego gotowania początek.Tilianarahttp://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comBlogger22125tag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-63675463169458358812011-05-19T10:36:58.108+02:002011-05-19T10:36:58.108+02:00Jaki ładny nowy nagłówek!
I wszyscy domownicy Kuch...Jaki ładny nowy nagłówek!<br />I wszyscy domownicy Kuchni Szczęścia się w nim znaleźli ;)<br /><br />Pozdrawiam słonecznie!Edytahttps://www.blogger.com/profile/06521681105236939646noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-76514312717120927342011-05-19T07:57:38.441+02:002011-05-19T07:57:38.441+02:00Ciekawe spojrzenie na żydowską kuchnię i bardzo ci...Ciekawe spojrzenie na żydowską kuchnię i bardzo ciekawa zupa. I ogólnie bardzo interesująco!:) A do tego bażanty:) - przyznaję, że jeszcze nie było mi dane skosztować ich mięsa.Acirihttps://www.blogger.com/profile/08497115801165802653noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-82689995968122451572011-05-18T22:15:50.924+02:002011-05-18T22:15:50.924+02:00U mnie też pojawi się kuchnia żydowska, ale nie wi...U mnie też pojawi się kuchnia żydowska, ale nie wiem ostatecznie, na co się zdecyduję, bo niektóre połączenia są jednak dla mojego podniebienia nieco dziwne (próbowałam, wiem, co mówię). Rosół zapowiada się pysznie, coś akurat dla mnie, bo jestem (oczywiście!) głodna, a do tego przydałoby się trochę tego pocieszenia, które zwykle ze sobą takie dania niosą.karoLinahttps://www.blogger.com/profile/04722607240692894455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-30374646650914422062011-05-18T22:12:27.931+02:002011-05-18T22:12:27.931+02:00Bażant, a niech Cię Madzia :D Przypomniał mi się w...Bażant, a niech Cię Madzia :D Przypomniał mi się wypchany bażant który stał u jednej z moich ciotek na honorowym miejscu w pokoju gościnnym, koszmar jakiś..<br />Ale Twój rosół z koszmarem nie ma nic wspólnego, wiesz że też lubię tę książkę? I krasnale też!<br /><br />Uścisków moc dla Państwa z nowego logo :)Monikahttps://www.blogger.com/profile/09156411852105702494noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-13447008647256807262011-05-18T22:10:05.008+02:002011-05-18T22:10:05.008+02:00Pięknie opowiadasz o pięknych sprawach, Madziu...
...Pięknie opowiadasz o pięknych sprawach, Madziu...<br /><br />A rosół - doskonały. Niecodzienny...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-39258428138744882202011-05-18T19:05:43.392+02:002011-05-18T19:05:43.392+02:00Z tym bażantem to mnie zabiłaś normalnie! :) E! co...Z tym bażantem to mnie zabiłaś normalnie! :) E! co tam homary i ostrygi ;)<br /><br />A w kwestii zup, zgadzam się z panią od książki.<br /><br />Logo pasi - i białe :)<br /><br /><br />buziakiGosia Oczko https://www.blogger.com/profile/14801975942297082931noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-47073155380262717922011-05-17T22:46:29.331+02:002011-05-17T22:46:29.331+02:00Uwielbiam i Wrocław, i kuchnię żydowską i tę książ...Uwielbiam i Wrocław, i kuchnię żydowską i tę książkę. Jak fajnie, że teraz w Polsce jest coraz więcej festiwali. A dzień mógłby trwać 48 h i tak byłoby mało. Uścisków moc!Liskahttps://www.blogger.com/profile/07253009099549348703noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-60249556968520615102011-05-16T22:38:40.083+02:002011-05-16T22:38:40.083+02:00Pośród wszystkich słodkości w okolicznych blogach ...Pośród wszystkich słodkości w okolicznych blogach taki piękny rosół u Ciebie :) Zjadłabym z przyjemnością.OlaCruzhttps://www.blogger.com/profile/03543824833060921545noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-13155937398838026932011-05-16T14:59:09.075+02:002011-05-16T14:59:09.075+02:00Kass, o tak, wyszła z tego poezja :)
Miss_coco, t...Kass, o tak, wyszła z tego poezja :)<br /><br />Miss_coco, tak, to prawda, to rodzaj pot au feu, choć bardziej jednak przypomina zupę, ze względu na dużą ilość płynu. Jeśli jednak zmniejszyć jego ilość, wyjdzie nam smakowita potrawka :)<br /><br />Nat, spróbuj w takim razie koniecznie bażanta :)<br /><br />Just great food, dzięki :)<br /><br />Małoś, po tym obiadku trzeba posiedzieć i rozkoszować się cudownym uczuciem jakie on tworzy :)<br /><br />Jolu, wiesz, jak byłam w zeszłym roku we Wrocławiu, to sfotografowałam blisko 80% krasnali - to była cudowna zabawa dla mnie i Męża, nawet mimo że do wieku dziecięcego już nam daleko :D<br /><br />Jadalnepijalne, nie jestem fanką akcji kulinarnych, lubię spontaniczne gotowanie. Skoro zachęciłam Cię do kuchni żydowskiej, spróbuj tego co zagra Ci najbardziej :)<br /><br />Amber, wiesz, myślę, że jej niedocenienie wynika trochę z tego, że tak wiele potraw z niej znamy jako dania innych kuchni. Warto jednak ją poznawać :)<br /><br />Aniu, no, fiu fiu :)<br /><br />Anno-Mariu, wiesz, ja też się nim zachwyciłam i też mówiłam "wow", więc wcale się nie dziwię :)<br /><br />Delikatessen, to prawda, już się nie mogę doczekać, tym bardziej że uwielbiam okolice Próżnej :)<br /><br />Ptasiu, o tak, ful wypas :) Napisałam Ci już @ :)<br /><br />Magdo, na razie we Wrocławiu się nie pojawię, ale jeszcze na pewno go odwiedzę, bo urzekło mnie ogromnie :)Tilianarahttps://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-47961208143844944022011-05-16T13:29:38.651+02:002011-05-16T13:29:38.651+02:00Rosół odnotowałam, tak samo jak to, że nie zawitas...Rosół odnotowałam, tak samo jak to, że nie zawitasz do Wrocławia... szkoda! Pozdrawiam wrocławsko :)Magda Baranhttps://www.blogger.com/profile/16847488595700981738noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-75578354408501067162011-05-16T11:33:26.611+02:002011-05-16T11:33:26.611+02:00Ee, to właściwie nie rosół, tylko full wypas, i to...Ee, to właściwie nie rosół, tylko full wypas, i to jeszcze z pomidorami - taki bym zjadła :) Sama nie wiem, czy uda mi się dołączyć do wspierania festiwalu, a chciałabym. Ten banner w rogu pobrałaś skądś, czy dostałaś na @?ptasiahttps://www.blogger.com/profile/00666019708324008621noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-31687027363494398092011-05-16T01:33:14.298+02:002011-05-16T01:33:14.298+02:00Takiej "żydowskiej penicyliny" sama spró...Takiej "żydowskiej penicyliny" sama spróbowałabym z największą przyjemnością - i bardzo żałuję, że ten Festiwal odbywa się aż we Wrocławiu, a nie w Warszawie... Ale co tam... u nas kolejny już we wrześniu! :)delikatessenhttps://www.blogger.com/profile/17715410855271821952noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-11066803579274727342011-05-15T21:58:08.923+02:002011-05-15T21:58:08.923+02:00Tili! Ależ rosół! Wow!!!! Brzmi to kiepsko, ale ch...Tili! Ależ rosół! Wow!!!! Brzmi to kiepsko, ale chwilowo z zachwytu na nic innego mnie nie stać:)KUCHARNIA, Anna-Mariahttps://www.blogger.com/profile/17690217249124406683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-76100700108092448362011-05-15T21:41:34.427+02:002011-05-15T21:41:34.427+02:00fiu, fiu, bażanty! ;)fiu, fiu, bażanty! ;)Jswmhttps://www.blogger.com/profile/14167258433232033619noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-73792263040424364582011-05-15T19:51:22.140+02:002011-05-15T19:51:22.140+02:00Kuchnia żydowska jest moim zdaniem niedoceniana.Cz...Kuchnia żydowska jest moim zdaniem niedoceniana.Często próbuję jej potraw.Do Wrocławia się nie wybiorę,ale w swojej kuchni mogę gotować po żydowsku.<br />Rosół wspaniały Tili.Wspaniały!Amberhttps://www.blogger.com/profile/08879281466260575379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-72194763541037372812011-05-15T19:43:59.018+02:002011-05-15T19:43:59.018+02:00No to może jakaś akcja kulinarna z kuchnią żydowsk...No to może jakaś akcja kulinarna z kuchnią żydowską? Post zachęca do przyjrzenia się jej bliżej :)Mat Mastalerzhttps://www.blogger.com/profile/01573008391379070678noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-54263111546390872352011-05-15T18:27:56.868+02:002011-05-15T18:27:56.868+02:00Rosół piękny i musi być pyszny:)a Wrocław.... mhhh...Rosół piękny i musi być pyszny:)a Wrocław.... mhhhhmmmm:) mam wielki sentyment do tego miasta ...a i wkrtótce jedziemy z synkiem szukać wrocławskich krasnali:) pozdrawiam jolanta szyndlarewiczPrzemysławhttps://www.blogger.com/profile/17291694425184779135noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-27392835596394452602011-05-15T16:09:00.451+02:002011-05-15T16:09:00.451+02:00Tili, jak na rosół, to ten który przygotowałaś pre...Tili, jak na rosół, to ten który przygotowałaś prezentuje totalny wypas. Gdybym się dosiadła...to chyba przyszło by mi się wyturlać z powrotem. :) W każdym razie widzę cudo, nie rosół. :)Małgośhttps://www.blogger.com/profile/17418763715814906944noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-44557072751949544162011-05-15T14:12:15.283+02:002011-05-15T14:12:15.283+02:00wow, nigdy nie jedliśmy rosołu z bażanta, fajny po...wow, nigdy nie jedliśmy rosołu z bażanta, fajny pomysł :)just-great-foodhttps://www.blogger.com/profile/11910743468402546444noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-91408627002677459392011-05-15T13:06:42.688+02:002011-05-15T13:06:42.688+02:00Bardzo ciekawy przepis.
Dla mnie zupełna nowość -...Bardzo ciekawy przepis. <br />Dla mnie zupełna nowość - nie jadłam jeszcze ani bażanta, ani również potraw z kuchni żydowskiej.<br />Musi być bardzo pożywna i rozgrzewająca - taka zupka :)<br /><br />Zdjęcia i opis - bardzo zachęcające! :)<br /><br />pozdrawiam!nat.https://www.blogger.com/profile/00316364915863619155noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-22735710422660977832011-05-15T13:03:57.676+02:002011-05-15T13:03:57.676+02:00Piekna zupa ! A wlasciwie to cos w rodzaju takiego...Piekna zupa ! A wlasciwie to cos w rodzaju takiego pot au feu. Wczoraj nagotowalam la garbure na caly tydzien i juz wiem, co nastawie w przyszly weekend ;)) Milej niedzieli !miss_cocohttps://www.blogger.com/profile/03069699988049426434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-4317541114918213592011-05-15T13:02:48.244+02:002011-05-15T13:02:48.244+02:00Tili cudownie brzmi ten rosół:)... z bażanta to ch...Tili cudownie brzmi ten rosół:)... z bażanta to chyba nie rosół a poezja:)<br />...ja też dołączam do 'Żydowskich Smaków' i dziś na obiad jemy żydowskie jedzonko, ale ciut inne, pozdrawiam!kasshttps://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.com