tag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post5321738521762895696..comments2023-06-25T12:01:39.174+02:00Comments on Kuchnia Szczęścia: Rzecz o glazurze.Tilianarahttp://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-18013238239713678712009-05-07T09:15:00.000+02:002009-05-07T09:15:00.000+02:00Aga, spróbuj, szczególnie przy pszennych chlebkach...Aga, spróbuj, szczególnie przy pszennych chlebkach - daje mi smakowitą skórkę :)Tilianarahttps://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-64851141665164983842009-05-07T08:46:00.000+02:002009-05-07T08:46:00.000+02:00Fajny chlebek i zdaje się że czeka u mnie w kolejc...Fajny chlebek i zdaje się że czeka u mnie w kolejce :) Ja najczęściej smaruję wierzch oliwą/olejem (chyba że przepis wyraźnie mówi o innej glazurze) i tak nam najbardziej smakuje :) ale z żółtkiem nie próbowałam..<br />Pozdrawiam<br />AgaAga z Zapieckahttps://www.blogger.com/profile/14361801185403060052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-19240302456438044982009-04-30T08:52:00.000+02:002009-04-30T08:52:00.000+02:00Wbrew pozorom, nie tak łatwo zakwas ubić :)Wbrew pozorom, nie tak łatwo zakwas ubić :)Tilianarahttps://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-15684809965912484322009-04-29T23:32:00.000+02:002009-04-29T23:32:00.000+02:00No właśnie!- zemrze, jak nie będziesz chleba piec ...No właśnie!- zemrze, jak nie będziesz chleba piec ;)PGosia Oczko https://www.blogger.com/profile/14801975942297082931noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-9894772366831136592009-04-29T20:54:00.000+02:002009-04-29T20:54:00.000+02:00Kiedy ja się boję, że będę wyrodną matką i dziecko...Kiedy ja się boję, że będę wyrodną matką i dziecko mi zemrze...Casiahttps://www.blogger.com/profile/17498085667940149513noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-8746518148944662572009-04-29T12:39:00.000+02:002009-04-29T12:39:00.000+02:00Aniu, ja na razie jeszcze o grillu nie myślę, choć...Aniu, ja na razie jeszcze o grillu nie myślę, choć powoli coraz odważniej pojawiają się i takie idee :)<br /><br />Oczko, o a samego białka to jeszcze nie próbowałam, poza grissini żytnimi :)<br /><br />Aga, u mnie też często tylko taka glazura była, ale jak odkryłam oliwę, to potem do większości ciemnych chlebów brałam oliwę :)<br /><br />Konsti, to prawda, smak ma uwodzicielski :)<br /><br />An-na, dobrze to mało powiedziane, cudownie :)<br /><br />Basiu, dziękuję :)<br /><br />Casiu, ja się zgadzam z Oczko w całej rozciągłości, mąkę żytnią kupuj, słoik litrowy wyparz i wodę sobie przygotuj i już po 7-10 dniach masz zakwas, a jak nie tak, to Ty przecież z Wawy jesteś, więc możemy się umówić i ja Ci swoją Matuszkę rozmnożę, a potem zostanie Ci karmienie i zabawy z tym "kwasowym dzieciakiem" :)<br /><br />Oczko, dobrze prawisz :*Tilianarahttps://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-58267976947578312862009-04-29T12:17:00.000+02:002009-04-29T12:17:00.000+02:00Casia nie zazdraszcaj, tylko poczytaj u Lipki, Lis...Casia nie zazdraszcaj, tylko poczytaj u Lipki, Liski, Tatter i Mirabbelki i do pieczenia. Już widzę jak wszystkie pieczemy w WP :)Gosia Oczko https://www.blogger.com/profile/14801975942297082931noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-75169778686657617692009-04-28T21:17:00.000+02:002009-04-28T21:17:00.000+02:00Wiesz, Tili, coraz bardziej zazdroszczę Wam tego p...Wiesz, Tili, coraz bardziej zazdroszczę Wam tego pieczenia chlebów... Wyglądają tak wspaniale i na pewno nie przypominają tego papierowego pieczywa, które kt=róluje w sklepach :/ Tylko nie wiem jak się do tego zabrać... Jak zacząć hodować ten zakwas itp, czy starczy mi cierpliwości itp.Casiahttps://www.blogger.com/profile/17498085667940149513noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-6881354698799841162009-04-28T16:27:00.000+02:002009-04-28T16:27:00.000+02:00oj tak "dobrze umiec piec chleby" - te sa przepiek...oj tak "dobrze umiec piec chleby" - te sa przepiekne, no i te naciecia! Ja chwilowo podziwiam :-)buruuberiihttps://www.blogger.com/profile/12870061260723803458noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-81125328675926840622009-04-28T15:31:00.000+02:002009-04-28T15:31:00.000+02:00...a ja lubię glazurę z żółtka z odrobiną wody alb......a ja lubię glazurę z żółtka z odrobiną wody albo mleka. Wodę z mąką albo z cukrem muszę wypróbować...<br /><br />Dobrze umieć piec chleby - ot co!An-nahttps://www.blogger.com/profile/13790677585094707837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-47145373878681917472009-04-28T15:25:00.000+02:002009-04-28T15:25:00.000+02:00Mnie ten chleb uwodzi wygladem, bez wzgledu na gla...Mnie ten chleb uwodzi wygladem, bez wzgledu na glazure:) a jak jeszcze sobie wyobraze smak... Piekny bochen!Konstihttps://www.blogger.com/profile/00315858120248165049noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-3738103255957079742009-04-28T14:59:00.000+02:002009-04-28T14:59:00.000+02:00u mnie zwykle wyłącznie mleczna glazura :)u mnie zwykle wyłącznie mleczna glazura :)Agata Chmielewska (Kurczak)https://www.blogger.com/profile/15358029938542898926noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-5485239601421483522009-04-28T13:48:00.000+02:002009-04-28T13:48:00.000+02:00Podoba mi się. A ja glazurę robię albo żółtko z ml...Podoba mi się. A ja glazurę robię albo żółtko z mlekiem, albo samo białko...albo nic ;)<br /><br />No dawaj kromalę! ;)Gosia Oczko https://www.blogger.com/profile/14801975942297082931noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-76481136132494540802009-04-28T12:21:00.000+02:002009-04-28T12:21:00.000+02:00A ja myślałam, że bedzie o glazurze mięs, kiełbasy...A ja myślałam, że bedzie o glazurze mięs, kiełbasy na grilla, itepe :)<br /><br />Chyba jestem głodna, ze mi kiełbasa na myśli...Ania Włodarczyk vel Truskawkahttps://www.blogger.com/profile/16617994335563394183noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-3103932095154051992009-04-28T11:20:00.000+02:002009-04-28T11:20:00.000+02:00Majanko, tak ten sam :) Dzięki i buziaczki ślę :*
...Majanko, tak ten sam :) Dzięki i buziaczki ślę :*<br /><br />Polko, i ja lubię te dziury :) Ten chleb zawsze taki uroczo dziurawy wychodzi :)<br />Margot, w takim razie witaj w klubie miłośników chlebowych dziur :) <br />Muszę więc wypróbować też samą wodę i mleko skondensowane :)<br /><br />Asiejko, dzięki :)Tilianarahttps://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-64658390636434079362009-04-28T10:59:00.000+02:002009-04-28T10:59:00.000+02:00kolejny faworyt,
kolejny piękny opis
i kolejne pi...kolejny faworyt, <br />kolejny piękny opis<br />i kolejne piękne zdjęcia<br /><br />i oczywiście kolejny pyszny chleb <br />:-)asiejahttps://www.blogger.com/profile/10050718531838242903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-74189472313163001762009-04-28T10:56:00.000+02:002009-04-28T10:56:00.000+02:00ja tez dziury widzę :DDDD
a ja najbardziej lubię t...ja tez dziury widzę :DDDD<br />a ja najbardziej lubię tez tylko zraszaczem a na słodkich skondensowanym ,niesłodzonym mlekiemmargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-71903314170327396972009-04-28T10:03:00.000+02:002009-04-28T10:03:00.000+02:00Dziury dziury widze duzo moich ukochanych dziur :)...Dziury dziury widze duzo moich ukochanych dziur :))) <br />A wiesz Tili ja to z lenistwa po prostu pryskam kilkanascie razy wierzch chleba woda prosto ze zraszacza do kwiatow i tez wychodzi bardzo chrrrrupiaca :)Ewelina Majdakhttps://www.blogger.com/profile/16606241851759842337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-68570211504081376262009-04-28T09:02:00.000+02:002009-04-28T09:02:00.000+02:00Jaki cudny! :)) Czy to ten sam, który ja robiłam o...Jaki cudny! :)) Czy to ten sam, który ja robiłam ostatnio ? Chyba tak :)<br />Pyszniutki jest i sliczny:)<br />Miłego dnia i buziaczki na dobry dzionek :***Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.com