tag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post6333526144774947706..comments2023-06-25T12:01:39.174+02:00Comments on Kuchnia Szczęścia: Weekendowa Piekarnia #28 - chleb toskański.Tilianarahttp://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-39999499197577532182009-04-27T09:56:00.000+02:002009-04-27T09:56:00.000+02:00Oczko, widziałam :)Oczko, widziałam :)Tilianarahttps://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-60115768402037527102009-04-26T15:18:00.000+02:002009-04-26T15:18:00.000+02:00No upiekłam, i już wiem ;)No upiekłam, i już wiem ;)Gosia Oczko https://www.blogger.com/profile/14801975942297082931noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-19269619917885726632009-04-26T10:01:00.000+02:002009-04-26T10:01:00.000+02:00Dano, cieszę się ogromnie i dziękuję :) Widziałam ...Dano, cieszę się ogromnie i dziękuję :) Widziałam go już u Ciebie - piękny :)<br /><br />Agatko, wow, ale mi radość sprawiłaś :*** tak się cieszę, że posmakował :) Czekam z niecierpliwością by go zobaczyć :)<br /><br />Atinko, też się zastanawiałam, czy to przez brak soli ma taką rewelacyjną strukturę :) Cieszę się, że Ci się podoba chlebek :)Tilianarahttps://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-40833922916818508892009-04-26T06:46:00.000+02:002009-04-26T06:46:00.000+02:00Tili twój chlebek wygląda pięknie i bardzo smaczni...Tili twój chlebek wygląda pięknie i bardzo smacznie:) Wiesz to ciekawie, że ten kontrowersyjny chleb tak ślicznie wygląda;) Ciekawe czy gdyby do niego dodać soli przy pieczeniu tez by tak ładnie wyglądał:)atinahttps://www.blogger.com/profile/11091529285403817496noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-70768063188350144222009-04-25T18:56:00.000+02:002009-04-25T18:56:00.000+02:00Tili, upiekłam dwa bochenki chleba toskańskiego. P...Tili, upiekłam dwa bochenki chleba toskańskiego. Powiem jedno: bajka! To najlepszy chleb na drożdżach jaki kiedykolwiek jadłam. I choć miłośniczką pieczywa nie jestem, to niemniej potrafię docenić smak pysznego chleba.<br />Dziękuję za mobilizację :o)agatahttps://www.blogger.com/profile/02171798376636591959noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-72347883286362589452009-04-25T10:56:00.000+02:002009-04-25T10:56:00.000+02:00Tilianaro, ale wymyśliłaś chlebki :)
Właśnie toska...Tilianaro, ale wymyśliłaś chlebki :)<br />Właśnie toskański mi rośnie. Sama jestem ciekawa co mi z niego wyjdzie :)<br />Twój super !!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-76312402844940095192009-04-25T09:57:00.000+02:002009-04-25T09:57:00.000+02:00Casiu, tak, to prawda :) Dzięki :)
Beo, dziękuję ...Casiu, tak, to prawda :) Dzięki :)<br /><br />Beo, dziękuję ślicznie :)<br /><br />An-na, już widziałam Twój żytni, piękny :) Cieszę się, że podoba Ci się mój toskański :)<br /><br />Aga, powodzenia w takim razie i trzymam kciuki :)<br /><br />Oczko, upiecz to będziesz wiedziała :)Tilianarahttps://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-18955140460361330522009-04-24T21:22:00.000+02:002009-04-24T21:22:00.000+02:00A ja jeszcze niew iem, co o nim mam myśleć... ;)A ja jeszcze niew iem, co o nim mam myśleć... ;)Gosia Oczko https://www.blogger.com/profile/14801975942297082931noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-44122088129956899382009-04-24T21:21:00.000+02:002009-04-24T21:21:00.000+02:00nie używam siemienia a do jednego chleba nie będe ...nie używam siemienia a do jednego chleba nie będe przecież kupować no nie ;) <br />ale spróbuje jutro z tym Toskańskim, jak nie wyjdzie to trudno ;)Agata Chmielewska (Kurczak)https://www.blogger.com/profile/15358029938542898926noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-26276800822848207162009-04-24T19:31:00.000+02:002009-04-24T19:31:00.000+02:00Bardzo zachęcające te bochenki, ale ja i tak - z m...Bardzo zachęcające te bochenki, ale ja i tak - z miłości do żyta i siemienia - upiekłam drugi chleb ;)An-nahttps://www.blogger.com/profile/13790677585094707837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-8635594567400678502009-04-24T18:56:00.000+02:002009-04-24T18:56:00.000+02:00Piekny chleb! Bochenki jak marzenie :)Piekny chleb! Bochenki jak marzenie :)Beahttps://www.blogger.com/profile/10882569034390518741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-47951439125186944892009-04-24T15:19:00.000+02:002009-04-24T15:19:00.000+02:00Bochen jest cudny! Taki przaśny :)Bochen jest cudny! Taki przaśny :)Casiahttps://www.blogger.com/profile/17498085667940149513noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-19913385316788176282009-04-24T14:03:00.000+02:002009-04-24T14:03:00.000+02:00Małgosiu, ale ja i tak zazdroszczę, że jadłaś taki...Małgosiu, ale ja i tak zazdroszczę, że jadłaś takie prawdziwe, toskańskie pieczywo ... ale mi się ostatnio słonecznych wakacji chce :)<br /><br />Karolko, to pewnie i ja mam podobnie, gdyż ze słonymi dodatkami smakuje mi coraz bardziej :)<br /><br />Kass, w takim razie czekam na Twoje dzieło :)<br /><br />Aga, że ciężej to nie znaczy niemożliwie :) Margot pisała, że poradziła sobie ręcznie :) A siemię czemu Ci nie podchodzi? Można je też dodawać jako posypkę do innych chlebów czy sałatek :)<br /><br />Mafilko, o to już biegnę popatrzeć na Twój :)Tilianarahttps://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-4414710010564148222009-04-24T13:01:00.000+02:002009-04-24T13:01:00.000+02:00Zaraz pokażę mój :-) Ale powiem Ci Tili, że już si...Zaraz pokażę mój :-) Ale powiem Ci Tili, że już się do niego przekonałam i smakuje mi bardzo, bardzo. Jest dodatkiem do reszty potrawy i nie narzuca się sam ze sobą :-)<br />Ładne i oprószone mąką :-)Mafilkahttps://www.blogger.com/profile/15479548694566270351noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-88565795881206226422009-04-24T12:59:00.000+02:002009-04-24T12:59:00.000+02:00kurczę, to teraz nie wiem, ten z siemieniem mi jak...kurczę, to teraz nie wiem, ten z siemieniem mi jakoś nie podchodzi, a mówisz, ze ten bez miksera ciężko? kurczę :/Agata Chmielewska (Kurczak)https://www.blogger.com/profile/15358029938542898926noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-19088535983566543262009-04-24T12:08:00.000+02:002009-04-24T12:08:00.000+02:00Tili bardzo ładnie wyglada...o smaku muszę się sam...Tili bardzo ładnie wyglada...o smaku muszę się sama przekonać jak upiekę, pozdrawiam.kasshttps://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-1687624312815641352009-04-24T11:49:00.000+02:002009-04-24T11:49:00.000+02:00Piekne chleby!
Mi poczatkowo tez smak chleba bez s...Piekne chleby!<br />Mi poczatkowo tez smak chleba bez soli nie podchdzil, ale z kazdym dniem bylo lepiej i pod koniec mojego pobytu w Toskanii tradycja stalo sie jedzenie tego wlasnie chleba. Doskanalym dodatkiem do tego chleba jest oliwa z oliwek, najlepiej aromatyzowania i oczywiscie pomidory, ktore koniecznie sole, bo inaczej nie lubie. W ten sposob chleb smakowal nam bardzo.<br />pozdrawiamkarolkahttps://www.blogger.com/profile/11923708738394416612noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-70913199466323704702009-04-24T11:43:00.000+02:002009-04-24T11:43:00.000+02:00Tili Twój chlebek wygląda świetnie, ale muszę przy...Tili Twój chlebek wygląda świetnie, ale muszę przyznać, że mnie pieczywo bez soli jakie jadłam w Toskanii zupełnie nie podeszło. Na nic w moim przypadku zdały się pierwszoplanowe, wyraziste w smaku dania i dodatki. Mdławość pieczywa czułam i tak. Słowiańskie podniebienie w tym wypadku było górą. ;-))Małgośhttps://www.blogger.com/profile/17418763715814906944noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-48193275777182606812009-04-24T10:49:00.000+02:002009-04-24T10:49:00.000+02:00Aniu, dziękuję ślicznie :) A tak BTW to dopiero te...Aniu, dziękuję ślicznie :) A tak BTW to dopiero teraz zobaczyłam zmianę zdjęcia w profilu - śliczne ujęcie :)<br /><br />Majanko, znam Twoją miłość i sama też chciałam go poznać :) Nie mogę powiedzieć, żebym go pokochała, ale z pewnością polubiliśmy się :)<br /><br />Polko, tak, te dziury mi się w nim strasznie podobają :) <br />Oj, a braku netu to współczuję :( Mam nadzieję, że to tylko chwilowa awaria - trzymam kciuki :)<br /><br />Margot, tak, widziałam już u Ciebie i śliczny i wysoki jest :) ja rzeczywiście starałam się go minimalnie odgazować, ale i tak myślę, że trochę za dużo mi powietrza uciekło.Tilianarahttps://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-79799648816037546852009-04-24T10:26:00.000+02:002009-04-24T10:26:00.000+02:00Tiluś ,piękny ! Twój ma większe dziury ,ja chyba z...Tiluś ,piękny ! Twój ma większe dziury ,ja chyba za bardzo go odgazowałam. Ale widzę ,że stosunek do chleba mamy podobny :)margothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-16831542895728430922009-04-24T09:57:00.000+02:002009-04-24T09:57:00.000+02:00Ale dziurasty :))))
Widze ze Ty tez taki szybki Bi...Ale dziurasty :))))<br />Widze ze Ty tez taki szybki Bill jak Ala :)) A ja nie mam internetu w domu :( Nie wiem jak ja to wszystko opublikuje na blogu :((Ewelina Majdakhttps://www.blogger.com/profile/16606241851759842337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-78911318995780039072009-04-24T09:46:00.000+02:002009-04-24T09:46:00.000+02:00Tili, chlebuś wygląda pięknie! :)
Dla mnie nie jes...Tili, chlebuś wygląda pięknie! :)<br />Dla mnie nie jest on kontrowersyjny, bo będąc we Włoszech jadłam go codziennie i przyzwyczaiłam się do jego smaku. Na początku był jakiś dziwny,ale potem zaczął smakować i smakował cały czas. Dzien rozpoczynał się od kromki chlebka bez soli z samym dżemem lub serem. Pyszny ten chleb - to znaczy mnie smakuje:) No,ale może ja dziwna jestem,bo zakochana we Włoszech. Z wielką chęcią, radością i przyjemnością odtworzę ten smak w moim domu :) Nie mogę się doczekać.Mam nadzieję,ze się uda :D<br /><br />Pozdrówki ciepłe :)Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-45884963233105959432009-04-24T09:08:00.000+02:002009-04-24T09:08:00.000+02:00Mmm, z pesto musi być pyszny! W ogóle pięknie wygl...Mmm, z pesto musi być pyszny! W ogóle pięknie wygląda :)Ania Włodarczyk vel Truskawkahttps://www.blogger.com/profile/16617994335563394183noreply@blogger.com