tag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post7004288223785218593..comments2023-06-25T12:01:39.174+02:00Comments on Kuchnia Szczęścia: Uczucia mieszane.Tilianarahttp://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-38131417748807506012010-03-30T11:30:06.809+02:002010-03-30T11:30:06.809+02:00Jejku, szybka jesteś...:) Dziękuję:)
Poczytałam......Jejku, szybka jesteś...:) Dziękuję:)<br />Poczytałam... Zadzwoniłam do Bio futuro i... nie mają...:( Zatem wszyscy w oczekiwaniu... Jeśli będę w Piotrze i Pawle(40km...;() to zajżę, może będzie...<br />Pozdrawiam pięknie:)ewelajna Korniowskahttps://www.blogger.com/profile/04442256463279302549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-4253347517745834032010-03-30T11:09:25.450+02:002010-03-30T11:09:25.450+02:00Ewelajno, przyznam że nie mam pewności sama co do ...Ewelajno, przyznam że nie mam pewności sama co do róźnic między semoliną grubą a miałką, a ja użyłam tutaj semolina di grano duro firmy la tua farina i kupiłam ją w Piotrze i Pawle. Kupowałam też semolinę, nazwaną po prostu semolina (firmy BioFuturo) w sklepie eko i kiedy dodawałam ją do bułek czy chlebów było ok. <br />Teraz mam też tą z Bogutyna, choć jak na razie nie piekłam z niej jeszcze chleba, a wytrawne keksy.<br />Znalazłam taki wątek - może on coś Ci wyjaśni :)<br />http://forum.gazeta.pl/forum/w,77,69867012,0,semolina_a_kasza_manna_a_krupczatka_.html<br /><br />Dzięki za życzenia i miło mi Cię gościć u siebie :)<br />Powodzenia i daj znać gdy znajdziesz miałką semolinę :)Tilianarahttps://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-79237675718816282902010-03-30T10:41:38.790+02:002010-03-30T10:41:38.790+02:00Witaj, Tili:)
Zagądam tu, do Ciebie czasem... Tera...Witaj, Tili:)<br />Zagądam tu, do Ciebie czasem... Teraz szukałam wypieków z semoliną i tak włąśnie natrafiłam na ten post.. Zrobiłam ostatnio brioszkę Trufli na semolinie i... okazało się , że nie jest taka, jak miała być - to jednak wina złego rodzaju semoliny. Brioszka zamiast być piękna i żółciotka, tak, jak Twój chleb, była(i jest jeszcze) ciemna. Czytałam i.... wywnioskowałam(i dzwoniłam do Bogutyna), że są dwa rodzaje: grano duro i miałak(podwójnie mielona). Z tej właśnie powinno wyjść żółte cisto. Bogutyn, ma tylko tę drugą, któą zakupiłam nie wiedząc, że jest jakaś różnica i teraz mam...5 kg...:( a robienie makaronu niekoniecznie mi sie uśmiecha...<br />Twój chlebek wygląda bardzo ładnie, ale wiem co to znaczy, kiedy spodziewamy sie czegoś innego...<br />Powiedz, może po tym doświadczeniu <br />udało Ci sie dostać gdzieś tę miałką semolinę?<br />Wszystkiego dobrego dla Ciebie i Twojego... kręgosłupa:)<br />Pozdrawiam też z nad morza:)ewelajna Korniowskahttps://www.blogger.com/profile/04442256463279302549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-76673616459690776722009-02-08T11:57:00.000+01:002009-02-08T11:57:00.000+01:00An-na, dziękuję :)An-na, dziękuję :)Tilianarahttps://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-26060305241321608332009-02-07T23:12:00.000+01:002009-02-07T23:12:00.000+01:00Uczucia może mieszane, ale wygląd przepiękny. Aż ...Uczucia może mieszane, ale wygląd przepiękny. Aż chce się spróbować :)An-nahttps://www.blogger.com/profile/13790677585094707837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-27983854621164893772009-02-07T11:55:00.000+01:002009-02-07T11:55:00.000+01:00Atinko, też tak myślę :( Kupiłam teraz mąkę od inn...Atinko, też tak myślę :( Kupiłam teraz mąkę od innego producenta i z nią będę próbować :)<BR/><BR/>Aniu, dziękuję ślicznie :)<BR/><BR/>Oczko, hihihi, no wiesz ja się chciałam przy tej okazji też poradzić, czemu wyszedł taki nie do końca dobry :)Tilianarahttps://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-77481732870618817522009-02-06T23:05:00.000+01:002009-02-06T23:05:00.000+01:00Eee tam Lipka, jakbyś nie napisała, to bym myślała...Eee tam Lipka, jakbyś nie napisała, to bym myślała, że jest mega smaczny, bo wygląda nieźle ;)) Było się nie przyznawać ;)PGosia Oczko https://www.blogger.com/profile/14801975942297082931noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-9291689983074850312009-02-06T22:23:00.000+01:002009-02-06T22:23:00.000+01:00E tam, mi by od razu posmakował :) Ładna kratka na...E tam, mi by od razu posmakował :) Ładna kratka na chlebie...:)Ania Włodarczyk vel Truskawkahttps://www.blogger.com/profile/16617994335563394183noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-84549265944050317382009-02-06T19:43:00.000+01:002009-02-06T19:43:00.000+01:00Tili jak tak patrzę na twój chlebek, to sobie myśl...Tili jak tak patrzę na twój chlebek, to sobie myślę, że to jednak wina mąki. Początkowo myślałam, że ten ciemny kolor jest spowodowany tym, że oprócz semoliny dodałaś mąkę chlebową, ale Tatter też tak zrobiła, a jej chleb jest dużo jaśniejszy. Mój tez był jaśniuteńki i w ogóle nie gorzki, raczej słodkawy.atinahttps://www.blogger.com/profile/11091529285403817496noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-8251648371472724532009-02-06T17:39:00.000+01:002009-02-06T17:39:00.000+01:00No to postanowione, spróbuję jeszcze raz z semolin...No to postanowione, spróbuję jeszcze raz z semoliną od innego producenta :) Mąka już jest, teraz tylko poczekam na czas i pewnie w ciągu kilku dni pochwalę się lub pożalę, bo mi ten chlebek spać nie da ;p<BR/><BR/>Elu bardzo dziękuję za uwagi :)<BR/><BR/>Wszystkim bardzo dziękuję za miłe słowa :*Tilianarahttps://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-65523744459831789282009-02-06T15:50:00.000+01:002009-02-06T15:50:00.000+01:00Tili, szkoda że nie jesteś zadowolona z tego chleb...Tili, szkoda że nie jesteś zadowolona z tego chlebka. Bo wygląda naprawdę smacznie :)!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-46721721658941070332009-02-06T15:00:00.000+01:002009-02-06T15:00:00.000+01:00Till ja mysle, ze grubosc nie ma nic do znaczenia....Till ja mysle, ze grubosc nie ma nic do znaczenia. Kiedys przez pomylke dalam semolino to grube do focacci i wyszlo super (http://mybestfood.blogspot.com/2007/07/focaccia-linn.html), nie bylo czuc zadnej roznicy.Elahttps://www.blogger.com/profile/10401808058352768439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-63400549610232698512009-02-06T14:54:00.000+01:002009-02-06T14:54:00.000+01:00Tili, ja nie wiem jak smakuje chlebuś, ale wygląda...Tili, ja nie wiem jak smakuje chlebuś, ale wygląda po prostu cudownie!:))) Bardzo, bardzo mi się podoba :)Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-31898204061761937682009-02-06T14:30:00.000+01:002009-02-06T14:30:00.000+01:00szkoda, że wyszło tak jak wyszło, ale chlebek bard...szkoda, że wyszło tak jak wyszło, ale chlebek bardzo apetycznie sie prezentuje :)<BR/><BR/>może to wina mąki tak jak podejrzewacieAgata Chmielewska (Kurczak)https://www.blogger.com/profile/15358029938542898926noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-9115876213311810022009-02-06T14:04:00.000+01:002009-02-06T14:04:00.000+01:00Widać, to jest chlebek dla wyrafinowanych podniebi...Widać, to jest chlebek dla wyrafinowanych podniebień... I bardzo głodnych, żeby zjadły go na raz, to nie straci świeżości ;)Casiahttps://www.blogger.com/profile/17498085667940149513noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-5388543224653269382009-02-06T13:06:00.000+01:002009-02-06T13:06:00.000+01:00Ale,wygląda na smaczny :)Mój był tez raczej słodk...Ale,wygląda na smaczny :)<BR/>Mój był tez raczej słodkawy ,to chyba wina maki <BR/>Jak długo jest świeży nie wiem bo szybko go zjedliśmy, tym bardziej ,ze w tym czasie miałam gościa ,któremu chlebek bardzo przypadł do smakumargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-10716584773326906812009-02-06T12:47:00.000+01:002009-02-06T12:47:00.000+01:00Hmmm, to może moja mąka była zła, może była za gru...Hmmm, to może moja mąka była zła, może była za gruba? Szczerze mówiąc jedyna mąka jaką znalazłam to po prostu semolina, ani gruba ani miałka :( Piszesz, że chleby z semoliny są raczej dość słodkie i długo świeże, w takim razie z moim coś musiało jednak pójść nie tak :(<BR/>Tak czy siak na pewno wypróbuję jeszcze ten przepis, bo lubię mieć pewność czy coś mi nie smakuje czy po prostu coś zrobiłam nie tak :)<BR/><BR/>A tak BTW to strasznie fajnie, że już wróciłaś :) Witaj :*Tilianarahttps://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-12869470278395839692009-02-06T12:41:00.000+01:002009-02-06T12:41:00.000+01:00Przyznam szczerze, ze nie wiem co moglo pojsc nie ...Przyznam szczerze, ze nie wiem co moglo pojsc nie tak :( Moge jedynie zwalic na make, bo widze ze twoje bochenki sa podejrzanie ciemne. Chleb na mace durum charakteryzuje sie dosc slodkim smakiem i tym ze swiezosc utrzymuje wyjatkowo dlugo (ale o tym ostatnim sie nie przekonalam co do mojego wypieku, bo za kazdym razem znikl za szybko, za to te z piekarni sa jadalne nawet po siedmiu dniach). Naprawde szkoda, ze cos nie wyszlo, bo jest to jeden z najlepszych chlebow jakie upieklam.Elahttps://www.blogger.com/profile/10401808058352768439noreply@blogger.com