tag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post977208232644860025..comments2023-06-25T12:01:39.174+02:00Comments on Kuchnia Szczęścia: Doskonały zawsze i wszędzie.Tilianarahttp://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comBlogger28125tag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-34071096191562465672009-02-12T21:30:00.000+01:002009-02-12T21:30:00.000+01:00Pojawi się na blogu pojawi tylko jeszcze nie wiem ...Pojawi się na blogu pojawi tylko jeszcze nie wiem kiedy, bo zdjęć nie zrobiłam :( a teraz mam pada.<BR/><BR/>Mafilko :) <BR/><BR/>PozdrawiamAga z Zapieckahttps://www.blogger.com/profile/14361801185403060052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-16482472335458833592009-02-12T21:13:00.000+01:002009-02-12T21:13:00.000+01:00Mafilko, hihihi ale nie uciekł :) a jeśli ucieka t...Mafilko, hihihi ale nie uciekł :) a jeśli ucieka to gryź ;pTilianarahttps://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-53305234177747889672009-02-12T21:10:00.000+01:002009-02-12T21:10:00.000+01:00Z wielkimi przygodami... Ale widzę, że nie tylko j...Z wielkimi przygodami... Ale widzę, że nie tylko ja musiałam go gonić ;)Mafilkahttps://www.blogger.com/profile/15479548694566270351noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-76737706971300123992009-02-12T20:38:00.000+01:002009-02-12T20:38:00.000+01:00Aga z Zapiecka, cieszę się strasznie że smakuje :)...Aga z Zapiecka, cieszę się strasznie że smakuje :) I dla mnie jego jednodniowość jest ogromną zaletą :))) Czekam na Twój wypiek :)<BR/><BR/>Mafilka, jestem pewna że będzie :) To bardzo prosty i przyjemny chlebek w robieniu, a jaki dobry :) Czekam aż się pochwalisz :)Tilianarahttps://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-45679049022638620912009-02-12T17:46:00.000+01:002009-02-12T17:46:00.000+01:00Dobry! :)Dobry! :)Aga z Zapieckahttps://www.blogger.com/profile/14361801185403060052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-33556705411750041142009-02-12T14:18:00.000+01:002009-02-12T14:18:00.000+01:00Dalam 20g swiezych drozdzy. Po 1h 10min uciekal z ...Dalam 20g swiezych drozdzy. Po 1h 10min uciekal z takiej troche wiekszej keksowki. Wlasnie sie piecze. No cudak! :)Aga z Zapieckahttps://www.blogger.com/profile/14361801185403060052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-47529311164046599292009-02-12T12:19:00.000+01:002009-02-12T12:19:00.000+01:00Tili, chleb sobie rośnie, czuj się zaproszona na w...Tili, chleb sobie rośnie, czuj się zaproszona na wieczorny pokaz ;)<BR/>Mam nadzieję, ze będzie co pokazać ;)<BR/>Pozdrawiam :-)Mafilkahttps://www.blogger.com/profile/15479548694566270351noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-35067199452220463832009-02-12T11:02:00.000+01:002009-02-12T11:02:00.000+01:00Właśnie nastawiłam, no zobaczymy co to za cudo. pó...Właśnie nastawiłam, no zobaczymy co to za cudo. póki co to podoba mi sie to ze jest jednodniowy i na zakwasie :)<BR/>Pozdrawiam :)Aga z Zapieckahttps://www.blogger.com/profile/14361801185403060052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-41815651408906483662009-02-12T08:53:00.000+01:002009-02-12T08:53:00.000+01:00Dana, oj tak, smakuje wybornie :)Izabelo, nie jest...Dana, oj tak, smakuje wybornie :)<BR/><BR/>Izabelo, nie jest zbyt kwaśny, nawet powiedziałabym że kwaśność była wyczuwalna tyko na początku, a teraz jest bardziej neutralny - może to dlatego, że tak krótko trwa pierwsza fermentacja? Sama nie wiem, ale z pewnością mogę go polecić, jeśli nie lubisz kwaśnych chlebów :)Tilianarahttps://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-69283238928181657332009-02-11T21:32:00.000+01:002009-02-11T21:32:00.000+01:00Chlebus sliczny!a mam takie pytanko: czy z taka il...Chlebus sliczny!a mam takie pytanko: czy z taka iloscia zakwasu nie jest on bardzo kwasny?Nie robila jeszcze nigdy chleba ktory mialby te saa ilosc zakwasu i maki :)IZABELAhttps://www.blogger.com/profile/09492667967446254932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-82905570441652879912009-02-11T21:24:00.000+01:002009-02-11T21:24:00.000+01:00Lubię rumiane chlebki, super wygląda, pewnie i tak...Lubię rumiane chlebki, super wygląda, pewnie i tak smakuje :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-74535585339372866972009-02-11T20:32:00.000+01:002009-02-11T20:32:00.000+01:00Oczko, pacam Cię, pacam :) Ooo, ja też dzisiaj był...Oczko, pacam Cię, pacam :) Ooo, ja też dzisiaj byłam w realu, właśnie wróciłam ;p A w tym przepisie to nie mam pojęcia ile to było łyżek, ja użyłam tak, że dzień przed pieczeniem odważyłam sobie 225 g wody i 225 g mąki żytniej typ 2000 i wymieszałam z czubatą łyżką zakwasu w średniej misce. Odstawiłam na noc (pod folią) i na drugi dzień wszystko dodałam do ciasta :) A 225 g mąki żytniej to chyba będzie niecałe 1,5 szklanki, a 225 g wody to 1 szklanka - 1 łyżka i 2 łyżeczki :)<BR/><BR/>Kasiu, jest właśnie taki :) A co do zakwasu to ja - jak napisałam powyżej - uzbierałam ten zakwas w jedną noc :)<BR/><BR/>Margot, dziękuję pięknie :)<BR/><BR/>Olalala, hihihi niedługo zamiast kuchni szczęścia będzie szalona piekarnia ;p<BR/><BR/>Aga, nie mówiłam, że ja piekę, tylko że jest taki chleb jak tatterowiec - jeszcze go nie piekłam :) Ale jak masz za dużo zakwasu to ten spokojnie możesz upiec, bo do niego sporo schodzi :)<BR/><BR/>Mafilka, w takim razie czekam na relację u Ciebie :)Tilianarahttps://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-86430977453087386102009-02-11T19:53:00.000+01:002009-02-11T19:53:00.000+01:00Tili, wiem, wiem... Upiekłam dziś szybko chlebek o...Tili, wiem, wiem... Upiekłam dziś szybko chlebek od Dorotusa, ten ostatni babciny i już połowę przehandlowałam :-) Tak więc jutro będzie węgier. Na bank. Zakwasu mam sporo więc bez problemu. Dzięki :-)Mafilkahttps://www.blogger.com/profile/15479548694566270351noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-22550366343639856282009-02-11T19:30:00.000+01:002009-02-11T19:30:00.000+01:00ale pisałaś mi, ze jak Ciza dużo zakwasu się nazbi...ale pisałaś mi, ze jak Ciza dużo zakwasu się nazbiera to peiczesz jakiś tam chleb, w którym stosunkowo dużo go potrzeba, a tu jednak wiecej niż zwykleAgata Chmielewska (Kurczak)https://www.blogger.com/profile/15358029938542898926noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-19116778940083459152009-02-11T18:38:00.000+01:002009-02-11T18:38:00.000+01:00Naprawdę doskonały! Tili, każdy Twój chlebek jest ...Naprawdę doskonały! Tili, każdy Twój chlebek jest jeszcze lepszy od poprzedniego! Się zresztą ostatnio z tym pieczywkiem rozszalałaś ;). Jak pysznie w dodatku!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-19861467384981378672009-02-11T18:24:00.000+01:002009-02-11T18:24:00.000+01:00Chleby robisz piękne ,wzorcowe ,śliczne co tu będę...Chleby robisz piękne ,wzorcowe ,śliczne co tu będę więcej pisaćmargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-65974107694655302072009-02-11T17:39:00.000+01:002009-02-11T17:39:00.000+01:00Tili, chlebek wygląda na mięciutki i sprężysty. Te...Tili, chlebek wygląda na mięciutki i sprężysty. Też go zrobię, ale widzę, że ma dużo zakwasu. Muszę trochę pozbierać, bo ostatnio dużo zużyłam.kasiachttps://www.blogger.com/profile/14215226029112104628noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-20184320676517953142009-02-11T17:18:00.000+01:002009-02-11T17:18:00.000+01:00Lipka weź mnie pacnij i powiedz, żebym piekła, bo ...Lipka weź mnie pacnij i powiedz, żebym piekła, bo lenia mam.<BR/><BR/>Ale, ale...byłam w realu ;))) I kupiłam mąkę ;)) Tę chlębową i orkiszową jeszcze ;)) I co Ty na to?<BR/><BR/>Na łyżki, to ile tego zakwasu będzie? Ze trzy styknie?Gosia Oczko https://www.blogger.com/profile/14801975942297082931noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-72730710735772384672009-02-11T16:16:00.000+01:002009-02-11T16:16:00.000+01:00Majanko, z chęcią bym Ci cały bochenek z miodkiem ...Majanko, z chęcią bym Ci cały bochenek z miodkiem podesłała, a najchętniej razem z zakwasem byś mogła i sama go piec :))) Więc już wiesz co ode mnie dostaniesz jak do Ciebie zawitamy :) No właśnie, trza by pomyśleć o terminie wycieczki do Gdańska :) Buziaczki na zdrówko :***<BR/><BR/>Ugotujmy, tak, ta skórka jest boska :)<BR/><BR/>Lisko, jesteś kochana za takie miłe słowa :* Taki komplement od Mistrzyni to dopiero motywacja do kolejnych chlebków :) Dzięki :)))<BR/><BR/>Małgosiu, zapraszam :) Muszę się przyznać, że póki nie zaczęłam piec własnych chlebów, to moje śniadania to w 99% były płatki z dodatkiem suszonych owoców z chudym mlekiem, a teraz wszelkiej maści kanapki ... mmmm pycha :)<BR/><BR/>An-na, dziękuję pięknie :)<BR/><BR/>Mafilka, ten chlebek powstaje tak szybko, a ugotowanie jednego ziemniaka to tylko mgnienie :) A warto :)<BR/><BR/>Aga, nie, ja na razie nie mam takiego na nadmiar zakwasu, ale ten by się doskonale nadał :) Z tego co wiem to u Tatter jest tatterowiec, on jest też na dużą ilość zakwasu :)<BR/><BR/>Casiu, cieszę się, że trafiłam w gust, poczęstować kanapeczką? Tylko szybko, bo już została końcóweczka :)))Tilianarahttps://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-76555590718081010992009-02-11T15:38:00.000+01:002009-02-11T15:38:00.000+01:00Opisałaś dokładnie taki chleb, jaki lubię najbardz...Opisałaś dokładnie taki chleb, jaki lubię najbardziej! Tym bardziej zachciało mi się porządnej pajdy tego Twojego. I to z masłem, a co mi tam! ;)Casiahttps://www.blogger.com/profile/17498085667940149513noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-48766907570914565572009-02-11T14:08:00.000+01:002009-02-11T14:08:00.000+01:00Zjadłabym z miodzikiem :) Bo ja przeziębiona jeste...Zjadłabym z miodzikiem :) Bo ja przeziębiona jestem, katar mam, bolą mnie skronie i kicham, ogólnie to się chyba przeziębiłam :(Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-42420065109726502002009-02-11T13:25:00.000+01:002009-02-11T13:25:00.000+01:00też właśnie takie chleby lubię najbardziej, o wilg...też właśnie takie chleby lubię najbardziej, o wilgotnym miąższu, jednak dalej subtelny w smaku<BR/>czy to ten chleb o którym pisałaś mi, który pieczesz gdy masz nadmiar zakwasu?Agata Chmielewska (Kurczak)https://www.blogger.com/profile/15358029938542898926noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-81304026672525859912009-02-11T12:57:00.000+01:002009-02-11T12:57:00.000+01:00Hm... i pomyśleć, że nie chciał mi się dziś gotowa...Hm... i pomyśleć, że nie chciał mi się dziś gotować ziemniaków... hm... No śliczny jest :-) I w dodatku smakuje tak jak lubię, czyli kolejny chleb w kolejce... Życia mi nie starczy na wszystkie ;)<BR/>Pozdrawiam :-)Mafilkahttps://www.blogger.com/profile/15479548694566270351noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-33604189007010513302009-02-11T12:36:00.000+01:002009-02-11T12:36:00.000+01:00Kłaniam się nisko, przepiękny!Kłaniam się nisko, przepiękny!An-nahttps://www.blogger.com/profile/13790677585094707837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4333289126140305593.post-39261403373926113132009-02-11T12:16:00.000+01:002009-02-11T12:16:00.000+01:00Tili, to Ty piecz te cudowne chleby, a ja będę wpa...Tili, to Ty piecz te cudowne chleby, a ja będę wpadać do Ciebie na śniadania. ;-)) Pozdrówka. :)Małgośhttps://www.blogger.com/profile/17418763715814906944noreply@blogger.com